Star Wars Black Series - The Force Awakens Stormtrooper figura bemutató


Sokan nem gondoltuk volna, hogy látunk még új Csillagok Háborúja filmet a mozivásznon, de a pénzéhség ezt is megoldotta. Hogy ez jó vagy rossz, azt legkésőbb a film megtekintése után mindenki eldöntheti magának, de mi most azért vagyunk itt, hogy egy közelebbi pillantást vessünk a Stormtrooper evolúciójának következő lépcsőfokára.
Csomagolás: a méret és küllem a szokásos, pár milliméterrel kisebb az előző dobozoknál és a narancssárga, valamint kék színek helyett ezúttal a vörös szín dominál. A doboz felületén is változtattak és az eddig matt felület most fényes és csúszós lett, ami remekül gyűjti az ujjlenyomatokat. A hátulján minimális infót olvashatunk a figuráról és figyelmeztetést egy csomó nyelven. Érdekesség a doboz tetején található pici ablak, ami fölülről is enged egy kis fényt és megfelelő világításnál extra hangulatot ad a figurának.

Dizájn: szerintünk jól sikerült az új Rohamosztagos formaterv. Modern, ugyanakkor a sisak sziluettje, a szemek és a száj vonalai a jó öreg, klasszikus Stormtroopert idézik. 
Kartonbörtönétől megszabadítva, a figura körülbelül 15.5 centi magasan áll és két fegyvert pakoltak mellé a dobozba. Más figurák ennyi pénzért sokszor több extrát tartalmaznak, de hát már megszokhattuk, hogy a Hasbro nem nagyon töri magát ezen a téren.

Öntés: jónak mondható, de akadnak helyek, ahol a műanyag nem töltötte ki rendesen az öntőformát és extra vonalakat hagyott a páncél felületén. Megint csak a Hasbro minőségre tudunk hivatkozni. Egy SH figuarts-on, vagy Kotobukiyán ilyennek nyoma sem lenne.
A hibákat ellensúlyozza viszont a páncél fénye, mely a korábbi troopereknél nem igazán volt megfigyelhető és sokat dob a trooper külsején.

Festés: mivel egy fekete-fehér figuráról van szó, szerencsére a festést nem nagyon lehet elrontani, de azért néhol csak sikerült. Általában az egyik leggyakoribb hiba, hogy a festék kifolyik a vonalak mentén, de itt inkább az ellenkezője igaz. Sok helyen nem tölti ki rendesen a vonalakat. Örültünk volna, ha a legalább a fejét le tudják normálisan fújni, de a szemöldök és a száj feketéje picit megsínylette a kínai minőség-ellenőrzés hiányát. Szerencsére ez távolabbról nem észrevehető. Megemlítenénk még, hogy az övön a fehér festék helyett valamilyen szürkésfehér színt használtak és ez igencsak elüt a páncél fehérjétől.

Artikuláció: bosszantó a duplacsuklós könyök hiánya, ami korábban a Black Series-ben alapnak volt mondható, de a Force Awakens karakterei már mind mellőzik ezt. Ennek megfelelően az Első Rend Rohamosztagosát szinte lehetetlen úgy beállítani, hogy mind két kezével normálisan fogja a Blastert és emellett még úgy is nézzen ki, mintha lőne vele. Nem igazán értjük, hiszen a Black Series közvetlen a Marvel Legends testvérének mondható, melyben a mai napig duplacsuklós könyökkel jelennek meg a figurák. A terpesz nem ideális, de ez talán inkább a dizájn és nem az artikuláció hibája, ugyanis ezt az övről lelógó zsebek korlátozzák valamelyest. A feszességgel nincs gond, simán tartja a pózokat.

Kiegészítők: A fegyverek viszonylag részletesek, a festésük viszont csapnivaló és a markolatuk is egy picit rövidre sikerült. Ötletes módon a pisztolyt a figura jobb combja oldalán tudjuk tárolni.

Konklúzió: összességében elmondható, hogy ennél a figuránál sem ért minket meglepetés és azt kapjuk, amit a Hasbrotól már megszokhattunk. A leggyengébb pontja a festés, a fránya könyök és a kiegészítők hiánya, de legalább nem lötyögnek a végtagjai.
Aki figurák formájában szeretné a polcán látni a Rohamosztagosok evolúcióját és nem akar sokkal többet költeni más keleti gyártók figuráira, annak ideális választás.


























Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....