Transformers - Revenge of the Fallen Starscream bemutató


Berta József bemutatja: Revenge of the Fallen Starscream (Leader class)

Sziasztok!

Mielőtt belevágnánk, fontosnak érzem hogy néhány fogalmat tisztázzak azok számára akik nem járatosak a Transformersek világában. Egy ilyen fogalom lenne a LEADER kategória. A Hasbro az általa kiadott figurákat méret kategóriákba sorolja, Leader kategóriába tartoznak a nagyobb robotjaik, kb. 30 cm-esek. Jellemző rájuk a kidolgozottság, a hang és fényeffektek. Most egy ilyen robotról lenne szó.

A következő karakter sok embernek kedvence, sajnos a filmekben nem igazán sikerült a jellemének kibontakoznia. Szóval fogadjátok szeretettel, az örök lázadót, Megatron jobb kezét, az áruló Starscreamet!

,,Nem akarlak gyávának hívni Mester, de a gyávák néha túlélik!” - Starscream

Az igazat megvallva lehet szidni a filmeket, hogy mennyire nincs történetük, mennyire rosszak a karakterek, mennyire látvány orientáltak, mennyire rossz az egész! Viszont azt el kell ismerni hogy a filmekhez kiadott figurák között van egy kettő igen csak szép és nagyon jól sikerült darab is! Arról nem is beszélve, hogy a filmek hatására nőtt a Transformersek népszerűsége valamint eladása, és ezáltal több olyan régi rajongónak tudnak kedvezni akiknek nem igazán tetszettek a filmes robotok.

Na de vissza Starscreamhez! Alt módja egy F-22-es vadászrepülő, ami egész jól sikerült! Bár talán kicsit ,,hasas” ugyan akkor részletes és szép formája van. Sikerül visszaadnia a filmben látott külsőt. Maga a műanyag nem a megszokott fényes hanem inkább matt, érdes, ami még érdekesebbé teszi a tapintását . A földönkívüli tetoválások is megtalálhatóak rajta, ami nagyon jól néz ki és legalább ad egy kis egyéniséget a karakternek, ha már máshogy nem igazán sikerült. Mivel leader figuráról van szó, raktak bele elektronikát is. Repülő módban a hátán a gombot megnyomva elkezdenek a légbeömlői illetve a pilótafülke villogni miközben olyan hangot hallunk mint mikor a repülő elhúz a fejünk felett. Második gombnyomásra Starscream hangját is hallhatjuk. Kiemelném a pilótafülkét, ami nem csak világit hanem szépen ki is van dolgozva.

Maga a robot átalakítása, kellően bonyolult, persze van némi könnyítés rugók állal. Az átalakítás hogy nem legyen monoton, még ,,aláfestő zenének „megkapjuk a jellegzetes Transformers átalakuló hangot is. Maga a robot hűen visszaadja a filmben látott kinézetett. Most ki -ki döntse el mennyire tetszik neki a filmes verzió. Eleinte nekem nem tetszett a vékony lábaival és a széles felső testével, egyes fórumokon pont ezért hívják csirke gorillának. Lényegében ettől a figurától kezdve tetszik igazán ez a kinézet. Ugyanis a robot a mód nagyon részletesre sikerült, a hidraulikák, a csövek mind megtalálhatóak rajta, egyedül talán azt bánom, hogy nincsenek kellően kiemelve festéssel. Egyáltalán nem látni rajta hogy gyerekjáték sokkal inkább mondanám egy komoly gyűjtői darabnak!

Ha már a festésnél tartunk, mint említettem lehetne részletesebb is, sok rajta a műanyag szürke, viszont a kezén a barna, illetve a fekete tetovált részek lévén mégsem lesz tőle egyhangú.
Külön megemlíteném a fejét, ami kellően részletesre sikerült, még a ,,fogai" is láthatóak. Ha a robot kinézete nem is lenne elég, a készítők raktak bele plusz extrákat . A pilótafülke meghúzásával, a mellkasa szétnyílik, miközben az egész elkezd világítani, és kinyitja a száját, e közben két mondatot is halhatunk tőle. Másik ilyen extra az az alkarjában gombnyomásra előugró fegyverek, ami leginkább a Robotzsaru szétnyíló pisztolytartójára emlékeztet. Mind két extra feldobja az amúgy sem gyenge figurát.

Kapunk hozzá két rakétát illetve egy rakétavetőt. Amit a kezét behajtva a csuklójára rögzíthetünk, vagy repülő alakban a gép aljára rakhatunk.

Ami a pózoltathatóságát illeti, nem szabad összehasonlítani más egyéb mondjuk NECÁs figurákkal ugyanis egy robotról van szó, aminek azért korlátozottak a mozgathatósági pontja. Mégis azt kell mondanom hogy nem lehet rá panasz! Lába több ízben hajlítható, még a törzsét is tudjuk hosszába hajlítani ami azt kell mondjam igen érdekessé teszi, ugyan akkor ezáltal jól pózoltatható. Maga a talpfelülete viszont kicsi ezért könnyen instabillá válhat!

Összegezve a leírtakat egy remek robotról van szó, ami a leader figurák közt is kiemelkedő! Ha valaki úgy dönt, hogy filmes Transformereket akar gyűjteni ezt mindenféleképpen érdemes beszereznie! Tényleg nem fogja megbánni!

A két érdekesség a végére:

- A film készítők szándékosan adtak a karakternek több madárszerű jellegzetességet, ugyan akkor a G1-re jellemző a mellkasán található pilótafülke valamint a hátára kerülő szárnyakat meghagyták.

- Annyira jól sikerült ez az öntvény hogy a japán Takar kiadta Masterpiece figuraként is. Persze részletesebb festéssel.

Remélem tetszett ez a kis betekintés a Transformersek világba, véleményeket várom odalent, addig is sziasztok!


























Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....